Arbuzowa Agua Fresca 

 

Mam dla was coś totalnie orzeźwiającego i chłodzącego
Szybko się robi (jak mamy gotowy lód) i jest pyszniutkie. Oczywiście arbuz i jego smak ma tu duże znaczenie (jak zawsze zresztą jakość produktu jest kluczowa). A jak trafił wam się taki bezsmakowy to dosypcie odrobinę ksylitolu więcej.
Przed zblendowaniem usuwam pestki, ale jak tam jakaś zostanie to też się tym specjalnie nie przejmuje

Arbuzowa Agua Fresca

(ok. 2 szklanki)

350g miąższu z arbuza
sok + skórka z 1 limonki
1 łyżeczka ksylitolu
garstka czerwonej bazyli ( jak zdrewniałe łodygi to odrzucam)
kruszony lód

Wszystkie składniki poza lodem blenduję na gładko.
Szklanki napełniam do połowy lodem. Dolewam zblendowanym arbuzem i rozkoszuję się tym cudownie orzeźwiającym smakiem

Dodaj komentarz

Sałatka z miso i młodymi buraczkami

  Miso to bardzo zdrowa, tradycyjna japońska i gęsta pasta wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ryżu, soli i odpowiednich bakterii. Jest kilka rodzajów. Moją ulubioną jest jasna

Read More »

Leśny torcik z owocami czarnego bzu

Czarny bez. Wszyscy znamy jego zbawienne działanie w stanach podgorączkowych. Te małe czarne kuleczki działają napotnie i moczopędnie. Jagody pomagają również w trawieniu i oczyszczaniu organizmu

Read More »