Proste kluseczki z fioletowych batatów

 

Proste kluseczki z fioletowych batatów

200g upieczonego fioletowego batata  przecisnęłam przez praskę. Dodałam ok 50g mąki ryżowej, pół łyżki skrobi, sól, 1/3 łyżeczki suszonego czosnku i szczyptę gałki.
Wyrobiłam, uformowałam kluseczki delikatnie podsypując skrobią i ugotowałam dosłownie do wypłynięcia (moje kluseczki były raczej małe).
Gotowe podsmażyłam z dodatkiem rozmarynu

Dodaj komentarz

Domowa masa makowa

Wiadomo, że domowa jest najlepsza. Przecież dla siebie zawsze będziemy wybierać najlepsze składniki, a dodatkowo można je dowolnie modyfikować. Lubisz kandyzowaną skórkę z pomarańczy to

Read More »

Jabłkowy syrop z czarnym bzem

Zainspirowana ostatnim pytaniem o syrop z kwiatów czarnego bzu, szybciutko zrobiłam swoją wersję U mnie już kwiatki przekwitają, więc nie wiele się zastanawiałam i poleciałam pozbierać

Read More »

Blondie z ciecierzycy i mango

Blondie (kuzynka brownie) na bazie ciecierzycy z dodatkiem pysznego mango. Proste, szybkie, a bardzo dobre. Lekkie nie jest, trochę gliniaste i rozpływające się w ustach.

Read More »

Prosta kwaśnica

Kiedyś na każdym wyjeździe w góry, kwaśnica to był mój codzienny Must Have. Uwielbiam kiszonki i zakwaszane zupy, od dziecka je lubiłam. Lubiłam też kwaśnicę

Read More »