Proste kluseczki z fioletowych batatów

 

Proste kluseczki z fioletowych batatów

200g upieczonego fioletowego batata  przecisnęłam przez praskę. Dodałam ok 50g mąki ryżowej, pół łyżki skrobi, sól, 1/3 łyżeczki suszonego czosnku i szczyptę gałki.
Wyrobiłam, uformowałam kluseczki delikatnie podsypując skrobią i ugotowałam dosłownie do wypłynięcia (moje kluseczki były raczej małe).
Gotowe podsmażyłam z dodatkiem rozmarynu

Dodaj komentarz

Grzybowy krem z liśćmi kozieradki

  Jeżeli chociaż trochę lubisz spędzać czas w kuchni, na pewno czasem używasz nasion kozieradki. Nie dość, że bardzo zdrowa (m.in. pomaga przy trawieniu, cukrzycy, nadciśnieniu,

Read More »

Bakłażan pod natkową kołderką

Oberżynko moja kochana.. Lubię i to bardzo, uduszony bakłażan z maślanym środkiem mmm.. Bakłażana nie wolno jeść na surowo, trzeba go poddać obróbce termicznej (zresztą na surowo jest

Read More »