Proste kluseczki z fioletowych batatów

 

Proste kluseczki z fioletowych batatów

200g upieczonego fioletowego batata  przecisnęłam przez praskę. Dodałam ok 50g mąki ryżowej, pół łyżki skrobi, sól, 1/3 łyżeczki suszonego czosnku i szczyptę gałki.
Wyrobiłam, uformowałam kluseczki delikatnie podsypując skrobią i ugotowałam dosłownie do wypłynięcia (moje kluseczki były raczej małe).
Gotowe podsmażyłam z dodatkiem rozmarynu

Dodaj komentarz

Kukurydziany budyń z wędzoną solą

 Budyń czy kisiel można zrobić ze wszystkiego. Uwielbiam dyniowy, buraczkowy, pietruszkowy. Tutaj mam wersję kukurydzianą, zrobioną ze świeżej naturalnie słodkiej kukurydzy cukrowej.Według mnie ta odmiana jest najlepsza. Szybko

Read More »

Pieczona biała głowa

Bardzo lubię pieczonego kalafiora w sosie pomidorowym, czy też paprykowym. Ale wersja bardziej na „biało” smakuje mi równie dobrze. Lekko maślany posmak kalafiora fajnie komponuje się z

Read More »