Makaron z pesto z buraka

 

Makaron z pesto z buraka

Makaron ugotowałam al’dente, odcedziłam ( ale nie jakoś bardzo dokładnie, zależało mi aby pozostała na nim odrobina wody z gotowania), gorący wymieszałam z pesto

Pesto:

1 upieczony burak, garść orzechów włoskich (lekko podprażonych w piekarniku),1 łyżka oleju (u mnie z orzechów włoskich), 1 ząbek czosnku, 2 łyżeczki płatków drożdżowych, 1-2 łyżeczki sosu sojowego, 1/2 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżeczka tymianku, odrobina soku z cytryny.

Wszystko blenduję i ewentualnie jeszcze doprawiam solą, octem.
Jak mam świeży tymianek to go nie blenduję tylko dorzucam świeże listki na koniec i mieszam.

Dodaj komentarz

Sojowy Labneh

Jeszcze zanim zostałam weganką i zrezygnowałam ze zwierzęcego nabiału, uwielbiałam LABNEH. To po prostu odsączony, gęsty jogurt.Od dłuższego czasu robię własny jogurt sojowy, który czasami przerabiam właśnie

Read More »

Leśny torcik z owocami czarnego bzu

Czarny bez. Wszyscy znamy jego zbawienne działanie w stanach podgorączkowych. Te małe czarne kuleczki działają napotnie i moczopędnie. Jagody pomagają również w trawieniu i oczyszczaniu organizmu

Read More »