Makaron z pesto z buraka

 

Makaron z pesto z buraka

Makaron ugotowałam al’dente, odcedziłam ( ale nie jakoś bardzo dokładnie, zależało mi aby pozostała na nim odrobina wody z gotowania), gorący wymieszałam z pesto

Pesto:

1 upieczony burak, garść orzechów włoskich (lekko podprażonych w piekarniku),1 łyżka oleju (u mnie z orzechów włoskich), 1 ząbek czosnku, 2 łyżeczki płatków drożdżowych, 1-2 łyżeczki sosu sojowego, 1/2 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżeczka tymianku, odrobina soku z cytryny.

Wszystko blenduję i ewentualnie jeszcze doprawiam solą, octem.
Jak mam świeży tymianek to go nie blenduję tylko dorzucam świeże listki na koniec i mieszam.

Dodaj komentarz

Prebiotyczne, czekoladowe kąski.

 W obecnych czasach większość z nas wie jak ważne są PRO-, ale i PRE-biotyki. Jednym z nich jest inulina. Naturalnie występująca m.in. w cykorii i topinamburze. Traktowana jako

Read More »

Kremowy sernik, niczym baskijski

Wiecie czym charakteryzuje się sernik baskijski? Totalnie kremowym wnętrzem. Ten sernik robiłam trochę na jego wzór, czyli wyciągnęłam go z pieca gdy środek był jeszcze

Read More »

Bakłażanowa potrawka z grzybkami

Lubicie leśne grzybki i tę ich „śluzowatość”? Ja bardzo. Tym razem wykorzystałam je w towarzystwie z bakłażanem, z lekkim sosikiem zagęszczonym właśnie przez grzybki. Dodałam również arkusz nori (uwielbiam). W niewielkiej

Read More »