Resztkowy krem

 

Jak zostało wam trochę towaru z „młodych ziemniaczków pieczonych w pomidorach” na które podawałam przepis wczoraj to przeróbcie je na pyszny krem. Rachu ciachu, trochę wody, jedna robota a dwa obiadki gotowe 🙂

Resztkowy krem

młode ziemniaczki pieczone w pomidorach„, to co zostało lub ekstra nowa partia
bulion, woda
sól, pieprz
świeży majeranek/oregano
oliwa lub ulubiony olej np. konopny

Do naszych resztek dolewamy ciepłą wodę lub bulion, odrobinę oliwy, szczyptę soli. Blendujemy na gładko. Ilość płynu zależy od tego ile mamy „resztek” i jak gęsty krem chcemy uzyskać. Doprawiamy wedle gustu, podajemy ze świeżym majerankiem
Można jeść na ciepło lub na zimno jako chłodnik.

 

Dodaj komentarz

Jaglane gofry z morelami

  Bardzo lubię połączenie moreli i lawendy. Tym razem wylądowały na gofrze. Wegańskim i bezglutenowym. Zrobionym z kaszy jaglanej. Gofry wyszły naprawdę bardzo fajnie, chrupiące

Read More »

Kukurydziany budyń z wędzoną solą

 Budyń czy kisiel można zrobić ze wszystkiego. Uwielbiam dyniowy, buraczkowy, pietruszkowy. Tutaj mam wersję kukurydzianą, zrobioną ze świeżej naturalnie słodkiej kukurydzy cukrowej.Według mnie ta odmiana jest najlepsza. Szybko

Read More »

Truskawkowy sorbet z czerwonym pieprzem

  Pyszne polskie truskawki. Wyczekuję ich cały rok. Jak tylko pojawiają się nasze pierwsze, polskie, czerwoniutkie, aromatyczne truskaweczki, i kosztują kosmiczną cenę, ulegnę i kupuję choć

Read More »