Resztkowy krem

 

Jak zostało wam trochę towaru z „młodych ziemniaczków pieczonych w pomidorach” na które podawałam przepis wczoraj to przeróbcie je na pyszny krem. Rachu ciachu, trochę wody, jedna robota a dwa obiadki gotowe 🙂

Resztkowy krem

młode ziemniaczki pieczone w pomidorach„, to co zostało lub ekstra nowa partia
bulion, woda
sól, pieprz
świeży majeranek/oregano
oliwa lub ulubiony olej np. konopny

Do naszych resztek dolewamy ciepłą wodę lub bulion, odrobinę oliwy, szczyptę soli. Blendujemy na gładko. Ilość płynu zależy od tego ile mamy „resztek” i jak gęsty krem chcemy uzyskać. Doprawiamy wedle gustu, podajemy ze świeżym majerankiem
Można jeść na ciepło lub na zimno jako chłodnik.

 

Dodaj komentarz

Krem z fenkułu i gruszki

  Moja obsesja, czyli zupa krem. Uwielbiam koper włoski, zarówno jako warzywo oraz przyprawę. Ten delikatnie anyżkowy posmak cudownie odświeża niejedną potrawę, nadając jej lekkości. Fenkuł

Read More »

Fasolkowy kremik z ziołami

Ubóstwiam zupy-kremy za to, że są szybkie, zdrowe, sycące i pyszne. A dodatkowo można je zrobić dosłownie ze wszystkiego, nawet lodówkowych resztek Zostałam obdarowana całą torbą świeżutkiej fasolki, trochę

Read More »

Konopne Pate z kaszą jaglaną

Nie przestanę robić kolejne pasty i smarowańce. Uwielbiam je i zazwyczaj wyjadam łyżeczką. Jak coś się uchowa to ląduje jako dodatek dosłownie do wszystkiego (pieczonych

Read More »