Wiśniowo-ananasowa miseczka

Coś dla ochłody, coś troszkę w stylu Nice Cream. Połączenie wiśni i ananasa Wyszło całkiem ciekawie. Do podania z czymś czekoladowym, u mnie granola i małe kawałeczki Brownie.

Wiśniowo-ananasowa miseczka

2 mniejsze porcje

  • 1,5 szklanki mrożonego ananasa, w kawałkach
  • 1 szklanka mrożonych wiśni
  • 1 spory mrożony banan
  • 1/3 szklanki mleka roślinnego (kokosowe, owsiane, sojowe)
  • 2 łyżeczki ksylitolu (lub innego słodzidła)

Do podania: czekoladowa granola, kawałki brownie, wiśnie, jagody goji, świeży tymianek.

Jeżeli banan był mrożony w całości to obieramy i kroimy na kawałki (ja zawsze przelewam chwilę gorącą wodą i nożem ścinam skórkę). Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika i blendujemy (jak mamy słabszy blender to poczekajmy chwilkę, aż owoce lekko zmiękną).
Podajemy z granolą, chlustem mleczka kokosowego, kawałkami brownie, wisienkami i świeżym tymiankiem.

 

Dodaj komentarz

Leśny torcik z owocami czarnego bzu

Czarny bez. Wszyscy znamy jego zbawienne działanie w stanach podgorączkowych. Te małe czarne kuleczki działają napotnie i moczopędnie. Jagody pomagają również w trawieniu i oczyszczaniu organizmu

Read More »

Budyń rabarbarowy

Szybki, wegański budyń rabarbarowy. Cudownie aksamitny, kwaskowaty, z truskawkami i kwiatkami czarnego bzu (najchętniej dodawałabym je do wszystkiego 😉 ). Rabarbar nie obieramy, tylko kroimy

Read More »

Zielona pasta z jarmużem

Zielona pasta, dodatek do chleba, placuszków, farsz naleśników, a nawet można wysmarować nią liść sałaty rzymskiej czy też kapusty pekińskiej. Na bazie jarmużu, cukinii i

Read More »