Wiśniowo-ananasowa miseczka

Coś dla ochłody, coś troszkę w stylu Nice Cream. Połączenie wiśni i ananasa Wyszło całkiem ciekawie. Do podania z czymś czekoladowym, u mnie granola i małe kawałeczki Brownie.

Wiśniowo-ananasowa miseczka

2 mniejsze porcje

  • 1,5 szklanki mrożonego ananasa, w kawałkach
  • 1 szklanka mrożonych wiśni
  • 1 spory mrożony banan
  • 1/3 szklanki mleka roślinnego (kokosowe, owsiane, sojowe)
  • 2 łyżeczki ksylitolu (lub innego słodzidła)

Do podania: czekoladowa granola, kawałki brownie, wiśnie, jagody goji, świeży tymianek.

Jeżeli banan był mrożony w całości to obieramy i kroimy na kawałki (ja zawsze przelewam chwilę gorącą wodą i nożem ścinam skórkę). Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika i blendujemy (jak mamy słabszy blender to poczekajmy chwilkę, aż owoce lekko zmiękną).
Podajemy z granolą, chlustem mleczka kokosowego, kawałkami brownie, wisienkami i świeżym tymiankiem.

 

Dodaj komentarz

Orzeźwiająca kombucha

Orzeźwiająca kombucha, która idealnie chłodzi i nawadnia w gorące dni. Ja uwielbiam ten lekko, kwaskowaty, fermentowany i bąbelkowy napój, zarówno za właściwości zdrowotne jak i

Read More »

Jaglany budyń mango

Jaglany budyń mango, z dodatkiem macerowanych truskawek. Aksamitny, pyszny zarówno na ciepło jak i zimno, a do tego o przepięknym i bardzo optymistycznym kolorze. Kaszę

Read More »

Waniliowy serek z tofu

  Domowy serek waniliowy na bazie tofu. Smakuje trochę jak słodki serek homogenizowany (chociaż już nie do końca pamiętam jego smak). Super komponuje się w

Read More »