Wiśniowo-ananasowa miseczka

Coś dla ochłody, coś troszkę w stylu Nice Cream. Połączenie wiśni i ananasa Wyszło całkiem ciekawie. Do podania z czymś czekoladowym, u mnie granola i małe kawałeczki Brownie.

Wiśniowo-ananasowa miseczka

2 mniejsze porcje

  • 1,5 szklanki mrożonego ananasa, w kawałkach
  • 1 szklanka mrożonych wiśni
  • 1 spory mrożony banan
  • 1/3 szklanki mleka roślinnego (kokosowe, owsiane, sojowe)
  • 2 łyżeczki ksylitolu (lub innego słodzidła)

Do podania: czekoladowa granola, kawałki brownie, wiśnie, jagody goji, świeży tymianek.

Jeżeli banan był mrożony w całości to obieramy i kroimy na kawałki (ja zawsze przelewam chwilę gorącą wodą i nożem ścinam skórkę). Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika i blendujemy (jak mamy słabszy blender to poczekajmy chwilkę, aż owoce lekko zmiękną).
Podajemy z granolą, chlustem mleczka kokosowego, kawałkami brownie, wisienkami i świeżym tymiankiem.

 

Dodaj komentarz

Orzeźwiająca kombucha

Orzeźwiająca kombucha, która idealnie chłodzi i nawadnia w gorące dni. Ja uwielbiam ten lekko, kwaskowaty, fermentowany i bąbelkowy napój, zarówno za właściwości zdrowotne jak i

Read More »

Domowa masa makowa

Wiadomo, że domowa jest najlepsza. Przecież dla siebie zawsze będziemy wybierać najlepsze składniki, a dodatkowo można je dowolnie modyfikować. Lubisz kandyzowaną skórkę z pomarańczy to

Read More »

Limonkowy krem z pietruszki

Słodka pietruszka, przełamana kwaśną limonką i dodatkowo podbita aromatem liści kaffir. Zupa krem, która ma fajnie zrównoważony smak, który został wykończony wyrazistymi i podsmażonymi płatkami

Read More »