Wiśniowo-ananasowa miseczka

Coś dla ochłody, coś troszkę w stylu Nice Cream. Połączenie wiśni i ananasa Wyszło całkiem ciekawie. Do podania z czymś czekoladowym, u mnie granola i małe kawałeczki Brownie.

Wiśniowo-ananasowa miseczka

2 mniejsze porcje

  • 1,5 szklanki mrożonego ananasa, w kawałkach
  • 1 szklanka mrożonych wiśni
  • 1 spory mrożony banan
  • 1/3 szklanki mleka roślinnego (kokosowe, owsiane, sojowe)
  • 2 łyżeczki ksylitolu (lub innego słodzidła)

Do podania: czekoladowa granola, kawałki brownie, wiśnie, jagody goji, świeży tymianek.

Jeżeli banan był mrożony w całości to obieramy i kroimy na kawałki (ja zawsze przelewam chwilę gorącą wodą i nożem ścinam skórkę). Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika i blendujemy (jak mamy słabszy blender to poczekajmy chwilkę, aż owoce lekko zmiękną).
Podajemy z granolą, chlustem mleczka kokosowego, kawałkami brownie, wisienkami i świeżym tymiankiem.

 

Dodaj komentarz

Naleśniki z czarnego ryżu

  Jadacie czasem czarny ryż? Jest pyszny, lekko kleisty, lekko słodki o orzechowym posmaku. Tak naprawdę po ugotowaniu jego kolor to bardzo ciemny fiolet. A to

Read More »

Czekoladowe ciasteczka imbirowe

Przyszła chęć na jakieś ciasteczka do wykrawania. Olej kokosowy się skończył, margaryna wyszła, więc wykorzystałam gorzką czekoladę, której zapas mam zawsze w kuchennej szufladzie. Ciasto

Read More »

Bakłażan pod natkową kołderką

Oberżynko moja kochana.. Lubię i to bardzo, uduszony bakłażan z maślanym środkiem mmm.. Bakłażana nie wolno jeść na surowo, trzeba go poddać obróbce termicznej (zresztą na surowo jest

Read More »