Coś dla ochłody, coś troszkę w stylu Nice Cream. Połączenie wiśni i ananasa Wyszło całkiem ciekawie. Do podania z czymś czekoladowym, u mnie granola i małe kawałeczki Brownie.
Wiśniowo-ananasowa miseczka
2 mniejsze porcje
- 1,5 szklanki mrożonego ananasa, w kawałkach
- 1 szklanka mrożonych wiśni
- 1 spory mrożony banan
- 1/3 szklanki mleka roślinnego (kokosowe, owsiane, sojowe)
- 2 łyżeczki ksylitolu (lub innego słodzidła)
Do podania: czekoladowa granola, kawałki brownie, wiśnie, jagody goji, świeży tymianek.
Jeżeli banan był mrożony w całości to obieramy i kroimy na kawałki (ja zawsze przelewam chwilę gorącą wodą i nożem ścinam skórkę). Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika i blendujemy (jak mamy słabszy blender to poczekajmy chwilkę, aż owoce lekko zmiękną).
Podajemy z granolą, chlustem mleczka kokosowego, kawałkami brownie, wisienkami i świeżym tymiankiem.